Господині дуже щедро столи накривали,
Бо бажали, щоб на ярмарок національних страв гості завітали.
Україна здавна славиться своєю національною кухнею, а українці — справжніми гурманами. Тож не дивно, що на святі українських страв, яке відбулося у четвер, 13 жовтня, можна було побачити безліч смаколиків: гарячий запашний борщ, смачнючі пиріжки та пухкі пампушки, апетитне сало, духмяна кутя та гарбузова каша з узваром, неперевершені вареники та галушки. Всі ці страви символізують нашу національну культуру та нас — українців. Ці наїдки часті гості на столах українців, адже вони не лише смачні, а й корисні. Про це можна було дізнатися з презентацій страв, які підготували учні нашої школи.
Багато цікавого присутні дізналися про господаря української кухні — хліб, історію його виникнення, про його найкращого брата — український борщ та їх про найліпшого друга — українське сало, про гарбуз та його цілющі властивості, подивилися різдвяне дійство, яке супроводжувало презентацію куті. |